Afbeelding kan het volgende bevatten: een of meer mensen
Jordanees Historisch Museum is met José Bosma.
Lezing: schrijfster José Bosma bij Jordanees Historisch Museum  Bloemstraat 98 te Amsterdam
Op vrijdag 30 november 13.00 uur a.s. komt schrijfster en verhalenverteller José Bosma vertellen over haar boek ‘Leven vanuit verzet’. Zij vertelt over de totstandkoming van het boek, dat voortkwam uit een zoektocht naar ‘de mens’ achter haar zwaar getraumatiseerde vader. Een vader met een oorlogstrauma. 
Nagalm van de oorlog in het gezin 
In de jaren ‘50 werd het leven stilzwijgend opgepakt. Men was herstellende van de achterliggende oorlogsjaren en bouwde aan een nieuwe toekomst, waarin vrede het toverwoord moest zijn. Omdat er nooit met één woord over de oorlog gesproken werd, was deze vrede in het gezin vaak ver te zoeken. “De oorlog in Nederland was afgelopen, maar niet bij ons thuis” aldus José Bosma. 
Leven vanuit verzet 
In navolging van haar vader komt ook José in verzet. Ze weigert zich te conformeren aan de conventie. En gaat vooral haar eigen weg. De in 1950 in de Amsterdamse “Jordaan” geboren en getogen oudste dochter, neemt u een stukje mee op deze weg, waarin zij ontdekt dat niet alleen haar vaders leven, maar ook háár leven werd beïnvloed door nagalm van de tweede wereldoorlog. Zij leed onder een oorlog die niet de hare was. 
Om 13.45 wordt een pauze ingelast met een kopje koffie, thee en iets lekkers. Na de pauze kunt u de schrijfster vragen stellen en na afloop van deze lezing is er mogelijkheid om een gesigneerd exemplaar van het boek te kopen
Johan en Ilse v.d. Horn heten u van harte welkom Vrijdag 30 november 13.00 uur, toegang gratis.