Vandaag 22 december 2018 in de Kerstbijlage van Nederlands Dagblad. 
https://www.nd.nl/…/fotoserie-mijn-engel-in-korte-tijd-vrie…

Wie was uw ‘engel’ het afgelopen jaar? In deze fotoserie vertellen mensen over het goede nieuws dat ze van een ander hoorden.
Angelique Boezer (47, rechts) uit Raamsdonksveer met haar ‘engel’ José Bosma (68) uit Bussum.

 

‘Dankzij José gaat een wens van meer dan dertig jaar geleden in vervulling. We zijn samen bezig met een kinderboek. Ik maak de illustraties en José schrijft de teksten. Het is een grappig en leerzaam boek dat gaat over een dametje dat van alles meemaakt in Nederland. Het verhaal is gebaseerd op José zelf. Als vijftienjarige maakte ik al tekeningen. Ik wilde graag illustrator worden bij de tijdschriften Yes of Libelle. Maar omdat ik niet goed genoeg was in wiskunde kon ik niet naar het Grafisch Lyceum. Dus ik heb hier verder nooit meer iets mee gedaan en ben op een kantoor gaan werken.’

‘Tot ik dit voorjaar een aantal tekeningen van vroeger op zolder vond en deze op Facebook plaatste. Ik kreeg hier heel leuke reacties op. Een kennis zag mijn tekeningen en vroeg of ze mij in contact mocht brengen met een schrijfster. José had toen net al een boek uitgebracht over haar verleden. Het klikte meteen heel goed tussen ons. Ik kan wel zeggen dat we in die korte tijd vriendinnen zijn geworden, terwijl ze qua leeftijd mijn moeder had kunnen zijn.

Ik doe nu iets wat echt mijn passie heeft en ik heb hierdoor veel nieuwe mensen leren kennen. Dat geeft veel zelfvertrouwen. Ik dacht altijd dat ik niet goed genoeg was. We verdienen er geen geld mee, maar om iets te doen wat ik zo leuk vind, maakt me al een rijk mens.

 


21=11-2018

In het 'Beatrixtheater' Utrecht een meet en greet met Art Rooijakkers samen met mijn illustratrice Angelique

 

Bij het event 'Leraren maken het verschil.'' waarvoor wij hebben meegewerkt aan een promodocu. Goed moment om hem een boek te overhandigen en een plaatje hiervan te schieten.